Work-outs voor mensen met een maatje meer

Ik ben dik, lelijk en onzeker…. 

Ik ben te dik om te sporten…

 

Maak je die bedenkingen ook wel eens? Als je een ernstig overgewicht hebt, is het raadzaam om dat gewicht kwijt te raken. Zoals je ongetwijfeld weet doe je dat met gezond eten en voldoende lichaamsbeweging. Maar hoe kan je voldoende bewegen als je overgewicht hebt? Veel bewegingen kunnen fysiek moeilijk zijn en zijn daarnaast belastend voor je gewrichten. Daarnaast kamp je vaak met kortademigheid bij het sporten.

 

Mensen met obesitas schamen zich vaak erg voor hun lichaam. Ze hebben vaak het gevoel te worden beoordeeld op hun uiterlijk. Het is als volslank persoon moeilijk om te sporten in het openbaar. In de meeste sportclubs word je omringd door spiegels en gespierde slanke mensen in strakke pakjes. Velen nemen zich dan voor om in hun eentje te starten met lopen…. Ken je het gevoel van 30 seconden joggen en reeds buiten adem zijn? Door dit soort obstakels wil je al snel opgeven en overtuig je jezelf ervan dat sporten er voor jou niet in zit…

 

Wees positief, word sportief! Wij helpen je! In samenwerking met Recomed organiseren we vanaf 2017 work-outs, in kleine groepjes met enkel mensen met overgewicht. Geen spiegels aan de wand, geen strakke pakjes, wel samen bewegen in een afgeschermde ruimte, dames en heren met vetrolletjes, blubberbuikjes, cellulitis, een laag zelfbeeld…. We bouwen de lichamelijke activiteit geleidelijk op. Geleidelijk aan zal je meer kunnen. Niemand is te dik om te sporten! We geven je jouw zelfvertrouwen terug! 

 

De infoavond is ondertussen achter de rug maar je kan zeker eens een training proberen!

 

Wil je weten waarover de infoavond ging? Kijk het hieronder terug!

Vergeet ook zeker niet onze pagina leuk te vinden op Facebook!